Днес метеорологичните явления ще бъдат интензивни в Западна България. Валежите в

...
Днес метеорологичните явления ще бъдат интензивни в Западна България. Валежите в
Коментари Харесай

25 литра на квадрат се изляха в София за часове, мина вихър, обяви топ синоптик

Днес метеорологичните явления ще бъдат интензивни в Западна България. Валежите в северозападните региони през миналото денонощие бяха сред 20-30 л/м2. В София сред 15-25 л/км2. В столицата беше видян и по-силен вятър.
Синоптикът Петър Янков показа в студиото на “България заран ”, че през страната ни е минал ураган, който мъчно се предвижда. Характерно за него е, че се заражда следобяд и минава през нощта.

“Неговият център се придвижва към централните елементи на Дунавската низина в утринните часове. Той е прочут под името " Македонска меланхолия ". В момента той се разпада над централните елементи от Дунавската низина, само че от запад още веднъж се задава нова облачна вълна с превалявания ", заяви синоптикът.

Той разясни, че преваляванията няма да бъдат толкоз интензивни, колкото са били през нощта. Остават изискванията за градушки в Западна България.

" От на следващия ден стартира последователно понижаване на преваляванията. В петък ще има основно в планинските региони валежи. Температурите ще бъдат сред 28-33 градуса. Почивните дни още веднъж ще се радваме на слънчеви часове и прелестно време за високопланински туризъм ", предвижда Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

В началото на новата седмица температурите още веднъж ще бъдат високи - сред 34-39 градуса. От вторник още веднъж се чакат превалявания и динамично време, което ще продължи до петък. Валежите ще са основно в Западна България. По Черноморието е допустимо да превали в четвъртък.

" След това събота и неделя още веднъж ще стартира покачване на температурите. Дългосрочните прогнози за средата на юли са с доста високи температури, горещо време. Температури от 35 до 40 градуса. От 7-8 юли стартира по-продължителен интервал със изсъхнало и топло време ", сподели Янков.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР